Sitemap Print
 
 
Home  > Forside > Nyheder
Artikel: ”Danske virksomheder henter arbejdspladser hjem igen”
Hver tredje virksomhed henter opgaverne hjem til Danmark igen.

Foto: Scanpix

Danske virksomheder henter arbejdspladser hjem igen

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Kilde: Børsen, 16. Juli 2014
Af Virksomheder af Ritzau
Link til artiklen (Børsen)
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Mange danske virksomheder opgiver nu at producere deres varer i lande, hvor lønnen ikke er særlig høj, og trækker nu opgaverne hjem til Danmark.

Det viser en rundspørge til 651 tillidsfolk i fagforeningen Dansk Metal skriver Jyllands-Posten.

I hver tredje virksomhed, der tidligere har outsourcet produktion til lavtlønslande, har man hentet opgaver hjem igen inden for de seneste 12 måneder, lyder det fra tillidsfolkene.

De tal kommer bag på fagforeningen.

"Jeg er overrasket over, hvor mange det egentlig drejer sig om, der har vendt snuden hjem det seneste år," siger cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen til Jyllands-Posten.

Han påpeger samtidig, at en øget produktivitet, bedre konkurrencekraft og politisk prioritering Danmark som produktionsland - blandt andet med lavere skatter og færre afgifter - er årsagen.

Det er især fejl og forsinkelser i outsourcinglandene samt bedre kvalitet og større fleksibilitet i Danmark, der er årsag til, at virksomhederne flytter produktion tilbage, siger tillidsfolkene.

Den oplevelse kan Jan Stentoft Arlbjørn bekræfte. Han er professor på Syddansk Universitet og var sidste efterår tovholder på et stort forskningsprojekt om outsourcing i 843 produktionsvirksomheder.

"Vi fandt ud af, at en ret stor andel tager produktionen hjem igen, fordi kvaliteten ikke er i orden, totalomkostningerne er blevet for høje, og fleksibiliteten er mindre," siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Link til artikel >>


tilbage til nyhedslisten

EFFEKTIVE ROBOTTER
               SERIE- & ORDREPRODUKTION
      SIKKER LOGISTIK & LEVERING

Scaniro er en fremtidsorienteret virksomhed og en ansvarsfuld producent af højtforarbejdede og komplekse metalprodukter. 40 års produktionsekspertise resulterer i teknisk avancerede løsninger med unik finish - til glæde for vores kunder. Fleksibilitet, kvalitet og levering til tiden er vores vigtigste særkende.

  

Ring og få svar - vi står parat til at hjælpe dig

I vores kundecenter sikrer din Scaniro tovholder, at den outsourcede produktion er sat på skinner.

  Kundecenter:  3168 4800
  Email:  info(at)scaniro.dk

  Mette mobil:  3168 4810
  Kundecenter kontaktpersoner >>