Sitemap Print
 
 
Home  > Forside > Nyheder
Nordjysk metalfabrik inviterer efterskoler indenfor
Scaniro i Fjerritslev deltager i et projekt, der skal skabe interesse for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser blandt unge. Projektet er finansieret via Industriens Fond.

I 2013 havde Scaniro regelmæssigt besøg af elever fra efterskolen Han Herreders Ungdomsskole (HHU) i Fjerritslev.

Kundecenterchef på Scaniro, Keld Jensen fortæller: ”Eleverne kommer på virksomheden 1 til 2 dage om ugen i et par måneder. Her på virksomheden finder eleverne en problemstilling og en opgave, som de arbejder med, og efterfølgende tager med sig videre og arbejder målrettet på i erhvervspraktikken på Teknisk Skole, gymnasiet eller lignende.”

Eleverne fra efterskolen kommer fra den nye 10. klasse linie – Science First – der er en linie, hvor undervisningen fokuserer særligt på de naturvidenskabelige fag.

 

De unge og industrien
Samarbejdet mellem efterskolen og Scaniro udspringer af ’Industriprojektet’ (også kaldt Efterskoleprojektet), som Industriens Fond har doneret 4 millioner kr. til. Formålet er at få flere dygtige unge til at vælge de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Igennem projektet vil man vise de unge, hvilke karrieremuligheder uddannelserne giver.

På Han Herreders Ungdomsskole indgår eleverne i teams på 2-3 elever, der arbejder sammen om en opgave og en problemstilling, som de selv vælger. Det kan være inden for områderne produktion, design eller fx energioptimering.

 

Lokal forankring og lokal fremtid
Keld Jensen, Scaniro og Jens Sørensen, forstander på Han Herreders Ungdomsskole er enige om, at det er vigtigt at styrke lokalsamfundet og give uddannelsesmuligheder for de unge, så de ikke flytter til de større byer.

Scaniro har tidligere oplevet, at det kan være svært at få praktikanter og lærlinge - både pga. de geografiske forhold  - at de unge forlader de mindre bysamfund - men også fordi de unge ikke søger ind i de industrielle fag.

Samarbejdet med HHU er ideelt til at vise de unge hverdagen og mulighederne på en industrivirksomhed som Scaniro. De unge finder ud af , at arbejdet i industrien har mange flere facetter, end de forestillede sig.

Forstander Jens Sørensen fortæller: ”Eleverne bliver helt afklarede i forhold til, hvad de ønsker at uddanne sig til. De får et godt kendskab til virksomheder og lærer, hvad en virksomhed er og hvordan der arbejdes dér.

 

På forkant med teknologi og veluddannet personale
Det er vigtigt for Scaniro at være på forkant med den nyeste teknologi og råde over veluddannet personale – både nu og i fremtiden. Derfor ønsker Scaniro at være med til at præsentere de unge for virkeligheden på en dansk metalvirksomhed.

Keld Jensen konkluderer om sin oplevelse af samarbejdet: ”Det fungerer rigtigt godt,  og eleverne er meget interesserede. For Scaniros vedkommende kunne et succeskriterium være at få nogle af de unge ind som maskinteknikere, maskinmestre, konstruktører eller ingeniører. Lokalt uddannet og lokalt ansat.

Der er lagt op til en fortsættelse af det målrettede samarbejde i et kommende skoleår.

 

Industriprojektet
Selve ’Industriprojektet’ er et samarbejde mellem 3 udvalgte efterskoler, lokale virksomheder og ungdomsuddannelser.  Projektet er finansieret af Industriens Fond, der er en privat erhvervsdrivende filantropisk fond.

I Nordjylland består samarbejdet mellem Han Herreders Ungdomsskole, Scaniro, Migatronic, EUC Nordvest/HTX Thisted, Fjerritslev Gymnasium og AAU.  

 

http://www.hhu.dk/fag/first-fag/science-first

Industriprojektet  i Nordjylland er i 2013 et samarbejde mellem Han Herreders Ungdomsskole, Scaniro, EUC Nordvest/HTX Thisted.

Personer, der optræder i filmen:

Jens Andersen, lærer Han Herreders Ungdomsskole, Jens Sørensen, forstander Han Herreders Ungdomsskole, Keld Jensen, kundecenterchef Scaniro, Henrik NyBy, uddannelsesleder HTX Thisted, Ulrik Kallehave, elev Han Herreders Ungdomsskole, Ida Høier, elev Han Herreders Ungdomsskole, Jonas Johansen, elev Han Herreders Ungdomsskole, Kasper Kjær Hansen, Han Herreders Ungdomsskole.

 

Yderligere oplysninger om projektet:

Industriens Fond >>

Efterskoleforeningen >>

 

Fakta om Scaniro
Scaniro producerer og leverer avancerede produkter i metal – primært til kunder i Danmark, Skandinavien og Europa. Virksomheden blev grundlagt i 2006 og har mere end 35 års erfaring med fremstilling af kundespecifikke metalprodukter. Virksomheden beskæftiger ca. 55 medarbejdere. Virksomheden fokuserer på forankring af viden, merværdi for kunden og levering af det aftalte til tiden.

Yderligere information findes på Scaniros hjemmeside:

http://www.scaniro.eu/

Kontaktinformation:

Scaniro A/S
Håndværkervej 10
9690 Fjerritslev
Tlf.: +45 3168 4800
Fax: +45 9822 3393


tilbage til nyhedslisten

EFFEKTIVE ROBOTTER
               SERIE- & ORDREPRODUKTION
      SIKKER LOGISTIK & LEVERING

Scaniro er en fremtidsorienteret virksomhed og en ansvarsfuld producent af højtforarbejdede og komplekse metalprodukter. 40 års produktionsekspertise resulterer i teknisk avancerede løsninger med unik finish - til glæde for vores kunder. Fleksibilitet, kvalitet og levering til tiden er vores vigtigste særkende.

  

Ring og få svar - vi står parat til at hjælpe dig

I vores kundecenter sikrer din Scaniro tovholder, at den outsourcede produktion er sat på skinner.

  Kundecenter:  3168 4800
  Email:  info(at)scaniro.dk

  Mette mobil:  3168 4810
  Kundecenter kontaktpersoner >>